Page content

Een nieuwe sport

Als voormalig schaatser krijg ik vaak de vraag of ik het schaatsen niet mis. En ja, ik mis het schaatsen zo nu en dan best wel. Als is het maar die beweging op het ijs, dat glijden over het rechte eind en het door de bochten vliegen. Dat is echt geweldig.

Maar ook dat gevoel van over de streep komen en weten: “ja, dit was goed!” En dan wellicht ook de beste van de dag zijn. Het gevoel, dat je weet – dit was goed, het kon eigenlijk niet beter nu. Ja, dat mis ik wel.

Anderzijds; ik ervaar het zo nu en dan nog, wanneer ik op de racefiets, bijvoorbeeld afgelopen zomer in Italië, weer dat gevoel heb dat ik niet moe word en kan blijven trappen zonder dat mijn benen pijn doen. Heerlijk. Maar goed, daar gaan wel wat trainingen aan vooraf. Maar dat is het waard. En als het niets is, tja, dan maakt het ook niet uit. Want niemand kijkt echt mee.

Hoe anders is dat in mijn huidige vak als spreker en trainer in #vitaliteit en #energiemanagement? Spreken voor de groep, mijn verhaal en boodschap overbrengen is en blijft altijd spannend. Hoe vaak ik het ook doe.

Zeker wanneer het een opdracht is die ik zelf heb binnen gehaald op een project dat volledig nieuw is. Dat is spannend. En dan is de voorbereiding, net als in mijn schaatscarrière, essentieel.

Maar als je dan na het spreken, na de race, een app-pje krijgt met “Jochem, je was goud, Dank je.”, dan heb ik toch weer dat gevoel van “YESSSS! Dit was een goede race”.

Wat ben ik blij dat ik weer een mooie nieuwe uitdagende sport heb mogen vinden.

Wilde ik ooit Olympisch goud winnen, vandaag de dag wil ik mensen een rijker leven laten leven. Door te inspireren, motiveren, kennis te delen en te spiegelen. Vitaliteit is namelijk echt meer dan regelmatig gezond eten en voldoende bewegen. En dat kan ik als schaatser weten. Want ik heb mooie prijzen gewonnen, maar dat hadden er echt nog veel meer kunnen zijn.

Comment Section

0 reacties op “Een nieuwe sport

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: