Page content

Mijn ervaringen in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson, eens maar nooit weer?

Creepy Face
Mensen, mensen! Wat een reacties omtrent de laatste uitzendingen van Expeditie Robinson 2011. Er zijn nogal wat mensen die een mening over mij hebben, voornamelijk via de twitter. Ik zal er wat opsommen.
Ik ben eng
Ik lijk op een anorexia patiënt
Dat ik speed gebruik
Dat ik een blij kikkertje ben (das dan positief)
Dat ik er uitzie als een zwerver
Dat ik sympathiek ben
Dat ik lijk op Wiske, van Suske, maar dan met baard!
Ook schijn ik op een elfje te lijken!?
Heb ik een kutkop, met rare ogen, oftewel, Jochem 'Creepy Face' Uytdehaage!

Gewichtsverlies
Ach ja, zo zien jullie wat 4 weken op een eiland met weinig eten met een mens kan doen. Als ik mijzelf zo terug zie op TV moet ik eerlijk zeggen dat ik de opmerkingen ook wel snap hoor. Want inderdaad, ik zie er niet heel erg florissant meer uit. En dat is een understatement!

Sterker nog, voordat ik op winnaarseiland mocht vertoeven vond ik mij echt saai geworden. Maar ja, wat wil je? Mijn energie was volledig weg. Daar waar ik had verwacht dat ik mij wel zou vermaken op een eiland is mij dat enorm tegen gevallen. Simpelweg omdat ik geen energie had om ook maar iets extra's uit te voeren!

En ja, dat is mij echt tegengevallen. Door het missen van eten ben ik echt achteruit gehold in korte tijd. Op dit moment in de expeditie - rond aflevering 11 - zit ik, met de huidige kennis, op een geschat gewichtsverlies van 8 tot 9 Kg. En dat is best veel al zeg ik het zelf. (ik was 71 kg bij vertrek).

Winnaarseiland
Het cadeau van Tanja, dat ik na haar gewonnen proef, samen met Patrick, mee mocht naar Winnaarseiland is tot zover in de afleveringen mijn hoogtepunt. Wat een bijzondere dagen waren dat. En wat kan pindakaas dan lekker zijn! En vooral, wat voelde ik mij weer energiek. Ik voelde mij weer enigszins de "oude Jochem" worden. Een geweldige ervaring, die niet of nauwelijks over te brengen is. Zelfs niet op TV.

De ochtend na onze bitterballen-diner, werd ik, geschat rond 5.30 wakker. Dit omdat de zon bij opkomst direct in het huisje stond te tetteren. Dus maar direct opgestaan en met hernieuwde energie heb ik een stuk in zee gezwommen. En het klinkt heel gewoon, maar dat zijn de unieke momenten die ik in mijn geheugen heb opgeslagen. Stel je voor, bij zonsopgang op een wit tropisch eiland in zee zwemmen. Echt bijzonder.

Sterrenhemel
Wat ook bijzonder is geweest zijn de enkele nachten die ik op het strand heb doorgebracht. Punt is dat wij na de Eilandraad, wanneer deze in de avond was, niet meer terug konden naar ons 'eigen' eiland. Dit omdat wij in het donker niet meer over zee mochten. Gevolg was dat wij op een eilandje, tegenover Winnaarseiland, onze nacht doorbrachten.

En daar lig je dan op je rug, onder je poncho (koelt flink af 's avonds), in het zachte witte zand met boven je hoofd een geweldige sterrenhemel. Dat zijn momenten waarop je elkaar aankijkt en zegt - geheel los van het spel - wat is dit ontzettend bijzonder, echt uniek dat wij dit meemaken.

Helaas - die momenten zien jullie niet, maar die zijn er dus wel zeker!

Complot Sascha

Graag zou ik mijn ervaring over het complot tegen Sascha in aflevering 10 nog wel met jullie delen. Want wat er toen is gebeurd, is voor mij eigenlijk een heel belangrijke gebeurtenis. Het feit dat ik met Niko heb gesproken over het stemmen op Sascha, dat is zeker waar. Dat zie je ook op beeld. Wat je niet volledig meekrijgt, is dat na het bekendmaken van het complot door Niko, ik een gesprek met Sascha heb gehad, waarin Sas tegen mij zegt dat hij dit niet van mij had verwacht. Zeker niet na de goede gesprekken die wij hadden gehad! En dat is waar!

Sascha heeft bij mij op dat moment de juiste snaar weten te raken! Mijn menselijke snaar - hij raakte mij in mijn hart. Op dat moment realiseerde ik dat het een spel is, maar wel met echte mensen, met echte sociale relaties. En toen was het voor ook echt snel duidelijk dat Sascha mijn stem niet meer zou krijgen. En ik heb hiervan echt last gehad. Sterker nog, ik ben zelfs nog een keer in huilen uitgebarst, omdat ik zo baalde van wat er gebeurde. Patrick was hierbij. De crew was te laat… Wat rest is wel een hele wijze les die ik de rest van mijn leven mee zal nemen!

Dan de basisvraag: zou ik nog een keer meedoen met Expeditie Robinson? Dan zou ik nu zeggen nee! Dit omdat de periode om weer helemaal de oude te worden behoorlijk lang is geweest. Maar goed, zeg nooit, nooit!

Tot zover even wat ervaringen van mijn zijde. Laat gerust jouw reactie of vragen achter. Dan zal ik kijken of ik deze kan beantwoorden.

CIAO,

Jochem

Van deze beelden op TV zou ik ook beetje bang worden!

Gelukkig zie je hier een foto van enkele weken erna!

Comment Section

18 reacties op “Mijn ervaringen in Expeditie Robinson


Door RD op 11 november 2011

Jochem, volgens mij ben je een goudeerlijke vent. Dat je er af en toe doorheen zat daar is logisch. Na een halve dag weinig eten voel ik me soms al niet helemaal mezelf. Laat staan wat een maand slakjes eten (en lichamelijk aftakelen) met je kan doen ! Benieuwd hoe het verder gaat bij ER. Groet, RD


Door jeichina Stolk op 11 november 2011

He Jochem,

Je doet het in mijn ogen geweldig op expeditie robinson. je blog is fantasties


Door Barbara Jurg op 11 november 2011

Je zoekt ook wel de ergste foto uit...
Leuk om te lezen.


Door Wendy Haanschoten op 11 november 2011

Wat leuk om je blog te lezen. Maar ik was toch al fan van je geworden gedurende ER! Je zou je niets van de negatieve reacties moeten aantrekken, maar ja, je bent ook maar een mens he? (maar wel een supermens 😉 )
Ben wel benieuwd hoe ver je bent gekomen, want als je dit niet opnieuw zou willen doen, zou dat kunnen inhouden dat je niet gewonnen hebt?


Door Jochem Uytdehaage op 11 november 2011

Over wel of geen winst zegt dit niets. Want zoals ik schreef - het herstel is mij enorm tegengevallen!


Door ursula op 11 november 2011

Ik zit elke donderdag aan de buis gekluisterd. En.. het wordt toch wel steeds spannender. Ik vind dat je het echt goed doet en ben benieuwd tot hoever je komt. Wat mij betreft haal je zeker de finale!
Groetjes van Ursula


Door Rob op 12 november 2011

Wat je zegt over dat complot tegen Sacha en wat je daarvan geleerd heb (niet meer stemmen op Sacha) gold dat ook niet een beetje voor je band met Esther? En daar stem je dan de volgende aflevering wel op!!!

Trouwens, het spel staat toch los van de sociale relatie die je met iemand hebt?

Dan nog een vraagje. Waarom hebben jullie (als complotdeelnemers op winnaarseiland 😉 ) niet de kans gegerepen om Nico tijdens de laatste eilandraad eruit te stemmen? Alleen om die zwarte stem van Esther? Nu wordt het alleen maar moeilijker om Niko er nog uit te krijgen.


Door Jochem Uytdehaage op 12 november 2011

Hoi Rob,

Ik zal je eerlijk zeggen, met de beelden die ik nu zie en de wetenschap wat er nog gebeurd, dan kan ik jou zeggen dat ik nu zeker anders zou stemmen. En de optie om Niko eruit te stemmen - deze is niet bij mij opgekomen omdat ik het prima kon vinden met Niko.

En dat ik op Esther heb gestemd - dat is puur vanwege het feit dat ik op zeker ben gegaan. Elke andere stem was verloren geweest.
Dat het spel los staat van de sociale relaties... dat is makkelijker gezegd dan het zo uit te voeren! En wat ik heb geleerd door de affaire met Sascha gaat verder dan wel of niet op iemand stemmen. Dat zijn levenslessen en die ontstijgen het spel!

Gr.
Jochem


Door Lucienne op 14 november 2011

Hoi Jochem,
Ik heb de laatste aflevering erg van je genoten. Alsof je ineens bij je emoties kon en die ook kon uiten (in ieder geval kregen wij ze zien). Ik hou ook van je reflexies, gewoon mee doorgaan.


Door kit op 14 november 2011

wij genieten al jaren van ER en ook nu vinden we het enig allemaal. ik denk dat we ons vergissen in de lichamelijke en daardoor geestelijke achteruitgang.....Zeker als je een top sporter bent zal die achteruitgang erg tegenvallen...geniet van alles wat je tegen komt zeg ik altijd maar
Jochem je bent een kanjer !


Door jacqueline op 17 november 2011

lieve jochem,

ben echt grote fan van jou.
Je hebt het ontzettend goed gedaan en wat was je sportief toen bleek dat er sprake was van een complot!! Volgens mij ben je een fantastisch mens:-)

Groetjes jacqueline


Door Inger op 18 november 2011

Ik vind je hartstikke leuk hoor Jochem, je bent een echte lieverd en de leukste van de expeditie. Jammer dat je eruit bent.

xx Ing


Door bart op 18 november 2011

zijn altijd wel van die kleine kinderen met trieste reacties.. je hebt het goed gedaan man !


Door pien op 19 november 2011

Wij begrijpen ook niet helemaal dat Niko er niet uit werd gestemd zodra dat mogelijk was voor jullie. Wat een complotten die allemaal heeft mogen smeden... En dan bleef hij populair onder jullie expeditieleden...! Zelfs na de reactie op Tanja's overwinning, bizar gewoon.


Door Marta op 1 december 2011

Jochem, je bent de meest sportieve (en de meest menselijke) van de hele expeditie, hulde! Heb me deze keer bij het bekijken van Expeditie Robinson mateloos geërgerd aan het feit, dat spelstrategie zo bepalend is voor wie de winnaar wordt (tot nu toe iig). Zowel Kobe als Niko zijn/waren medogenloze spelers, die desnoods over lijken gaan om te winnen in een spel, maar er niet tegen kunnen als anderen winnen. Vond het ook ergerlijk dat jouw sympatieke kant volledig werd ondergesneeuwd door de hardheid van het spel. Het gaat niet meer om overleven in de wildernis of goed in een groep functioneren, naast het spelelement. Als je veel game-ervaring hebt, kun je aan E.R. deelnemen, zo lijkt het steeds meer te worden. Sportief zijn speelt te weinig een rol.


Door Jochem Uytdehaage op 2 december 2011

Hoi Marta,

Dank voor jouw reactie. En ja, de echte Robinson zal niet zo snel winnen. Het gaat om sociale relaties, vertrouwen en tactiek. En ik moet zeggen dat ik had verwacht meer fysiek getriggerd te worden.
Het was in ieder geval een mooie ervaring!

Groet,
Jochem


Door Suzan op 2 december 2011

Hoi Jochem. Ik wilde even zeggen dat je gedurende het hele spel mijn favoriete speler bent geweest. Wat heb ik genoten van van je oprechtheid en sportiviteit. Jij bent dichtbij jezelf gebleven onder extreme omstandigheden en daarvoor neem ik mijn petje af.
Ik had nog een paar vraagjes, ik hoop dat je deze wil beantwoorden!

1) Wat ben je aan het doen in aflevering 11 op 43:08 ? 't ziet er spannend uit!

2) Is er sprake geweest van romantiek tussen jou en Esther?

Alvast bedankt en groetjes van een fan,

Suzan


Door Jochem Uytdehaage op 2 december 2011

Hoi Suzan,

Dank je wel!
1) Ik denk dat ik net boter in de pan had gedaan om een eitje te kunnen bakken 🙂
2) Nee - geen romantiek tussen mij en Esther, anders had ik haar er niet uit gestemd, dan was ik zeker gek geweest. Nu deed het mij al op menselijke vlak pijn, op strategisch niveau was het een goede keuze, helaas!

groet,
Jochem

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: