Page content

Workshop

Workshop en trainings onderwerpen

Hieronder lees je meer over de afzonderlijke thema’s. Aan de hand van deze thema’s kan ik elk gewenst programma inkleuren. Van één uur tot meerdere dagen, alles is mogelijk.

Jochem_Workshop

Jochem in actie voor de groep

Algemeen energiemanagement
Een introductie in persoonlijk energiemanagement. Wat is het? Hoe werkt het? Welke batterijen van energie zijn er? Welke lessen uit de topsport kan je meenemen. Wat geeft jou zelf energie en wat is het effect van individuele energie op de energie van het team?

Slaap
In een workshop over slaap wordt ingegaan op herstel factor nummer één: slapen. Wat is het? Waarvoor is het belangrijk? Hoe werkt het? En waardoor wordt slaap beïnvloed? Kennis over slaap met inzicht in jouw eigen slaappatroon zorgt ervoor dat iedereen na deze workshop weet wat hij of zij kan aanpassen om energieker wakker te worden. Vragen over ochtendmensen en avondmensen worden beantwoord en ook zullen mythen over slaap worden weg genomen.

Voeding
Onze meest herhaalde activiteit door de dag, week, jaar en leven heen is eten. Binnen en goede leefstijl vormt voeding een wezenlijke schakel, want gemiddeld vijfmaal per dag eten wij iets. Zou het dan niet slim zijn om te weten wat wij wanneer in onze mond stoppen? De bouwstenen van ons lichaam, naast zon voor vitamine D, komen tenslotte door onze mond naar binnen. Kennis over de beste bouwstenen is dan een must!

Beweging
Iedereen weet dat bewegen binnen een gezonde leefstijl past. Maar ik weet ook dat niet iedereen topsporter is of plezier haalt uit sporten, dan wel bewegen. Tijdens de workshop wordt uitgelegd waarom wij zo nu en dan moeten bewegen, waarom zitten het nieuwe roken is, ook voor sporters. Daarnaast geef ik tips om op een simpele, praktische maar doeltreffende manier meer in beweging te komen.

Stress in het brein & ontspanning
Wanneer je naar iemands grootste energielekken vraagt, dan wordt stress heel vaak genoemd. Stress is een van de grootste gevaren voor de gezondheid van onze mens. Ook zijn er juist mensen die roepen dat ze juist stress nodig hebben om te presteren. Tijdens de workshop gaan we samen op zoek naar stressoren en kijken we hoe het komt dat de ene persoon gestrest raakt in een situatie en het bij een andere persoon juiste het beste in hem of haar boven haalt.

Daarnaast leer je ook, mocht je toch stress ervaren, hoe je weer terug kunt naar de ontspanning. Indien gewenst is het mogelijk met biofeedback apparatuur (Heartmath) direct inzichtelijk te maken hoe ons stress systeem functioneert en reageert. Aan het einde van de workshop heb je geleerd wat stress voor jou betekent en wat jij er zelf tegen kan doen om stress tegen te gaan en terug te komen in de ontspanning.

Aandacht richten
Wanneer je mij vraagt waarom ik succesvol ben geweest in het schaatsen, dan noem ik onder meer dat ik de kunst beheers om mijn aandacht te richten op mijn taak die voor mij op het moment het meest belangrijk is. Dit klinkt wellicht raar, maar aandacht richten is te leren.
Leer jouw aandacht juist te richten. Aan het einde van de workshop weet jij waar jouw valkuilen liggen en hoe jij kan trainen om jouw aandacht beter te leren richten.

Inspiratie en doelen stellen
Vraag een topper waarom hij of zij is toegewijd, dan is het antwoord vaak heel duidelijk: “ik wil…” gevold door een heel duidelijk doel. Tijdens een workshop over doelen zal ik het hoe en waarom omtrent mijn drive binnen het schaatsen benoemen. Daarnaast zal een ieder zelf aan de gang gaan met zijn of haar eigen droomdoel. Concreet en tastbaar: ‘Why do we do, what we do’?

Prijzen
Geen enkele lezing of workshop is hetzelfde. Iedere partij heeft immers zijn eigen wensen. Ik maak dan ook graag een voorstel op maat.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: