Mijn biografie "Jochem Uytdehaage"

Mijn verhaal over schaatsen en daarna

Jochem Uytdehaage (geboren te Utrecht op 9 juli 1976) is een voormalig langebaan schaatser en hij won met grote overmacht in 2002 Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daarnaast is hij tweevoudig Europees- en Wereldkampioen.

Naast zijn inzet voor Stichting Sporttop als oprichter en gezicht, helpt Jochem vandaag de dag mensen het maximale uit hun leven te halen. Zowel in privé, als in de zakelijke omgeving. De lessen geleerd in 20 jaar topsport vertaalt hij naar hun dagelijkse leven. Zijn belangrijkste les

“Met de kennis van nu, had ik nog veel meer medailles kunnen winnen! Ik ben te vroeg gestopt met schaatsen”.

Met deze kennis doelt hij op het feit dat hij pas later heeft ingezien dat hard schaatsen meer is dan alleen fysiek en mentaal goed getraind zijn. Het gaat ook om spirit en emoties.

De opgedane kennis deelt hij nu graag. Kennis over slaap, voeding, balans en stressmanagement, alsook het leren focussen en aandacht richten, zijn hier voorbeelden van. Wilde hij vroeger Olympisch Kampioen worden, tegenwoordig wil hij “mensen een rijker leven laten leven”.

Als grootste hobby heeft Jochem nog steeds sporten. Voornamelijk wielrennen, wandelen, krachttraining en soms zwemmen. Wanneer er ijs ligt schaatst hij nog steeds zijn rondjes. En ook competitie vindt hij nog steeds erg leuk. Daarom neemt hij af en toe deel aan recreatieve wedstrijden.

Naast zijn werkzaamheden om mensen vitaler te laten leven en talent te ondersteunen via Sporttop is hij ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en Skate4AIR. Ook draagt hij het Jeugdsportfonds een warm hart toe.